Patata Tortilla
Lau lagunentzako osagaiak:
- Kilogramo bat patata
- 2 tipula (aukerazkoa)
- 8 arrautza
- Oliba olio birjin estra
- Gatza
Prestakuntza:
- Tipulak eta patatak zuritu.
- Tipulak txikitu. Zartaginean oliba-olioa bota eta tipula frijitu marroi bihurtu arte.
- Patatak puskatan zatitu tipulak prestatu bitartean. Ondu nahi beste eta zartaginera bota.
- Frijitu dena tenperatura ertainean, noizbehinka nahasiz dena apur bat marroi bihurtu arte.
- Zartagina sutik kendu eta olioa hustu.
- 8 arrautzak ontzi batean ondo-ondo irabiatu, gehitu patatak eta tipulak.
- Zartaginera olio pixka bat bota eta nahasketa gehitu. Arrautzak ondo prestatu, hasieran su altuan eta gero su geldian.
- Eman buelta tortillari alde biak egiteko. Bero zein epel zerbitzatu daiteke.
Ales Gainza
Ander Ezagirre
No hay comentarios:
Publicar un comentario