BAKAILOAREN ALBONDIGAK
Albondigentzako:
-Bakailoaren kilo erdi gatzgabetu bat.
-Ogi raiatuaren bi koiarakada.
-Arrautza bat.
-Perexila.
-Gatza eta espezie bereziak.
Salsarentzat:
-Baratxuri bat.
-Azafraia belarretan.
-Tipula bat.
-Irinaren koiarakada bat.
-Ardo txuriaren baso erdi bat.
-Baso bat ur.
-Almendra txigortua.
Nola egin?
1-Moztu bustitako bakailaoa, arantzak kendu, txikitu perexila, piper pixka bat, ogi raiatua, arrautza eta gatz pixka bat nahastu.
2-Oratu, albondigei forma eman, irinetik pasa eta frijitu oliotan, paper xurgatzaile baten gainean xukatu eta utzi.
3-Tipula fin-fin moztu eta zartagin batean utzi , fin-fin txikitutako baratxuria gehitu, potxatu su ertainean . Kolorea hartzen duenean, irina gehitu, irabiatu eta ardoa gehitu.
5-Gehitu albondigak eta su tenperatura baxuan laga 10 minututan..
6-Beroan zerbitzatu.
Maria Zubia eta Ugaitz Garcia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario