Bilatu blog honetan:

jueves, 20 de noviembre de 2014

BAKAILOAREN ALBONDIGAK

Albóndigas de bacalao en salsa



Osagaiak:
Albondigentzako:

-Bakailoaren kilo erdi gatzgabetu bat.
-Ogi raiatuaren bi koiarakada.
-Arrautza bat.
-Perexila.
-Gatza eta espezie bereziak.

Salsarentzat:

-Baratxuri bat.
-Azafraia belarretan.
-Tipula bat.
-Irinaren koiarakada bat.
-Ardo txuriaren baso erdi bat.
-Baso bat ur.
-Almendra txigortua.

Nola egin?

1-Moztu bustitako bakailaoa, arantzak kendu, txikitu perexila, piper pixka bat, ogi raiatua, arrautza eta gatz pixka bat nahastu.

2-Oratu, albondigei forma eman, irinetik pasa eta frijitu oliotan, paper xurgatzaile baten gainean xukatu eta utzi.

3-Tipula fin-fin moztu eta zartagin batean utzi , fin-fin txikitutako baratxuria gehitu, potxatu su ertainean . Kolorea hartzen duenean, irina gehitu, irabiatu eta ardoa gehitu.

4-Utzi irakiten pikorrik geratu gabe eta ura gehitu. Murriztu eta azafraia gehitu, almendra osoak gehitu edo xehatu.

5-Gehitu albondigak eta su tenperatura baxuan laga 10 minututan..

6-Beroan zerbitzatu.

Maria Zubia eta Ugaitz Garcia.

No hay comentarios: