OSAGAIAK:
- Xolomoa
- Arrautza
- Olioa
- Ogi-arraiatua
- Gatza
PRESTAKUNTZA:
1-. Lehenik, olioa berotzen jarriko dugu paelan.
2-. Paela berotzen dagoen bitartean, xolomoa ogi-arraiatuan pasako dugu.
3-. Olioa berotzen denean xolomoa, iada ogi arraiatuan pasata, paelera botako dugu kontu handiz.
4-. Denbora bat pasata, ikusten dugunean xolomoaren alde bat egina dagoela, buelta emango diogu, horrela bi aldeak egin arte.
5-. Xolomoa egin ondoren, arrautza botako dugu paelera. Bertan, gatz pixkabat botako diogu eta olio-beroa botako diogu gorringoari, egin dezan.
6- Biak platerera botako ditugu, eta dastatu sagardo pixkabatekin.
Aimar Eizagirre eta Peru Nolaskoain
No hay comentarios:
Publicar un comentario